Tindra, f. 15.7.2009

Tindra (Symphony) f. 15.7.2009. Tindra kommer från Uleåborg, hennes uppfödare heter Minna Karjalainen. Det är Minnas dotter Hanna som har fotograferat valpbilderna av Tindra här nedanför.Tindra har en syster som heter Ninja (Melody).

Tindra är snäll, rar och lydig. Hon har ända sen liten varit en följsam och lojal hund. Hon har tillbringat mycket av sin valptid som ”dagbarn” i ett underbart hem hos ett äldre par. Där har hon lärt sig hur man bör bete sig i olika situationer. Jag gjorde Kiva koirakansalainen -testet med henne då hon var ca 1 år (30.6.2010). Det klarade hon galant. Det enda som påpekades efter testet var att hon var lite framfusig mot folk. Nåja, det visste jag ju, men det var en sån sak som jag endast var glad över eftersom sheltisar ofta är reserverade gentemot folk. Då Tindra var i ettårsåldern började vi så smått träna agility med henne. Hon visade sig vara en naturbegåvning och hon gillade det verkligen.

Vi gick på några utställningar och också det gick ganska bra. Med tiden har vi insett att vi har ett bättre samarbete på agilitybanan och i skogen än i utställningsringen. Framförallt har vi roligare i skogen än i utställningsringen. Tindra är en sådan hund som man utan problem kan ha med sig överallt.

Se Tindras stamtavla och Galleri på Tindras förfäder.

Annonser

En reaktion till “Tindra, f. 15.7.2009

  1. Tindra har nog ett sånt fantastiskt lynne, helt otroligt ! Och så roligt att se hennes glädje då ni är på agilitybanan. Fina Tindra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s