Julia, f. 24.12.2001

Julia (Mei Dan Julia Julklapp) f. 24.12.2001. Julia är familjens första Shetland Sheepdog. Jag och min dotter Sara är båda ägare till henne. Julia fick för många år sedan en valp som döptes till  Minimix Aprilmoon.

Ända sen jag var barn och såg hunden Lassie i TV-rutan har jag fascinerats av den vackra, intelligenta vallhunden. Jag hade tidigare rasen Samojed och tyckte  nu att en mindre ras passade bättre in i vår familj och valde därför en Sheltie framför Collien.

Några månader efter att vår Samojed hade gått bort fick vi budet av Nada Kajander (Kennel Mei Dan) på självaste julafton att vår lilla Julia var född. Det var den bästa julklappen julen 2001. Julia fanns i en kull på 4 valpar: Jonna Julklapp, Jenny Julklapp, Jonas Julklapp och så vår lilla Julia Julklapp.

Idag når hon en mankhöjd på 33,5 cm och har härliga färgnyanser i sin päls. Lite gråa färgstänk har hon fått med åren men hon är fortfarande lika söt och lekfull som då hon var en liten valp.

Uppdatering: Julia gick över Regnbågsbron i oktober 2015. Hon gick långa promenader tills dagen kom då hon plötsligt inte orkade längre. Hon ville vila.. Tack för dessa fina år tillsammans med dig Mei Dan Julia Julklapp. Vi älskar dig för evigt.

Annonser

En reaktion till “Julia, f. 24.12.2001

  1. Bra beskrivning på vår lilla söta Julia. Sant att det var den bästa julklappen någonsin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s